Referat

Referat: P03 Tomelilla IF - P03 Sjöbo IF

Då var det tid för den första matchen i Skåne VM för våra 03:or
För motståndet stod Sjöbo IF som vi mötte förra fredagen i träningsmatch.
Vi fick stark medvind i första halvlek, vilket resulterade i några halvchanser o en farlig frispark som löpte precis sidan om stolpen. Sjöbo är duktiga och har kommit längre för närvarande i sitt 11-mannaspel och var farligt framme fler gånger än vi.
Vi kämpade på och 0-0 stod halvleken ut.
I pausen ville vi ha mer tryck i passningarna samt att försöka få till längre anfallspel med hjälp av att vi skulle bli mer spelbara.
Sjöbo drog nu nytta av medvinden och låg i andra halvlek högre upp i banan, vilket medförde att vi fick tidigare press på oss och lyckades inte få till något bra anfallspel, det var så även 0-1 uppkom. Blev stressad i uppspelet och Sjöbo bröt bollbanan och därefter tryckte in bollen i mål. Här efter är vi framme med en farlig frispark utanför 16-meters som deras målvakt tippar i ribban och istället kommer 0-2 på snarlikt vis som 0-1. Reduceringen kommer en kvart in i andra, där vi spelar runt bollen som sedan kommer ner på högerkanten och ett bra inlägg som möts upp och trycks in i mål.
Tyvärr kommer 1-3 för snabbt efter vårt reduceringsmål (tveksam offside) och i deras anfall efter kommer även 1-4.